Prosinac nam je bio prepun događanja vezanih uz radost Božića. U radosnom iščekivanju poseban trud dali smo si prilikom uređivanja prostorija našeg vrtića. Sve odgojno-obrazovne skupine su sudjelovale u paljenju svijeća na adventskom vijencu, a starija djeca razgovarala o pojmovima koje simboliziraju svijeće i sam vijenac: nada, vjera, mir, ljubav i radost.

S posebnim veseljem smo posjetili Dom za odrasle osobe Lobor-grad i družili se s njihovim korisnicima. Prigodnom priredbom u Društvenom domu u Loboru, dočekali smo svetog Nikolu, koji je nastup pomno pratio i na kraju djecu iznenadio prigodnim poklonima.

Adventski sejem u Loboru je okupio mnoge udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ustanove u Društvenom domu u Loboru. Zajedno smo pjevali, plesali, počastili se ispred štandova na kojima su bile rukotvorine i naše dječice.

Nakon aktivnosti vezanih uz Svetog Nikolu, djeca su na sv. Luciju sijali pšenicu, čiji su rast pomno pratili svaki dan te brinuli o njezinim uvjetima. U suradnji s roditeljima, obitelj Vlahek donirala je božićno drvce, koje smo stavili ispred vrtića te su ga djeca veselo ukrasila božićnim ukrasima i kuglicama.

A pred sam kraj božićnih aktivnosti, našu su djecu iznenadili i razveselili članovi MK Wild Riders-Goldtown iz Zlatara svojim scenskim nastupom „Djed Božićnjak i vilenjaci“ te slatkim poklonima.

Starija odgojno-obrazovna skupina „Ljubičice“ svojim je nastupom sudjelovala na prigodnom darivanju novorođenčadi u organizaciji Općine Lobor.
Nakon ovog ljubavlju i mirom ispunjenog mjeseca, ušli smo u novu godinu, te svim roditeljima želimo sretnu 2023. godinu.