Dana 28. rujna 2022. u našem je vrtiću održan stručni skup za odgojitelje i ravnatelje predškolskih ustanova s područja Krapinsko-zagorske županije. Nakon pozdrava gostiju i uvodne riječi ravnateljice Suzane Matejaš, goste je pozdravila i poželila im dobrodošlicu u naš mali kraj i načelnica Općine Lobor, gospođa Ljubica Jembrih.
Tema stručnog skupa bila je „Uloga medija u životu djece predškolske dobi i važnost stručnjaka u odgojno-obrazovnom procesu“. Aktualnu temu je stručnjacima koji rade u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju približio prof.dr.sc. Danijel Labaš. Istraživanja pokazuju da gotovo sva djeca rane dobi gledaju televiziju, više od dvije trećine djece koristi mobitel i tablet, a svako drugo dijete predškolske dobi provodi ukupno dva i više sati pred različitim ekranima.

Najvažniji ciljevi predavanja su bili upoznati stručnjake s mjestom i ulogom medija u svakodnevnom životu djece i obitelji, osvijestiti važnost uloge odgojitelja u odgojno-obrazovnom procesu u odnosu prema medijima, osvijestiti koliko lako može doći do stvaranja ovisnosti o medijima pri izostanku pravila o korištenju medija, nadzora i komunikacije u obitelji vezane za korištenje medijskih sadržaja od najranije dobi djeteta.